top of page
SEH

SPOEDEISENDE

HULP

UMC-UTRECHT

WIE

UMC-U / Masters project

WAAR

Utrecht

WAT

Concept / interieurontwerp

"Homo bulla est"; de mens is niets meer dan een luchtbel. Een plek waar mensen zo worden geconfronteerd met kwetsbaarheid, zowel van zichzelf als van elkaar.

 

"Mijn eerste beeld is dat hoofdje tussen die enorme blokken geklemd. Je eigen kind daar te zien liggen met die bebloede plekken, infusen en stukgesneden kleding apart in een zak, dat maakt de meeste indruk."

Dit ontwerp is benaderd vanuit het oogpunt van de familie, een vergeten maar belangrijke doelgroep in het ziekenhuis.

 

Een institutionele omgeving, zoals een ziekenhuis, heeft doorgaans veel 'onbekende' functies en uiterlijkheden. Het voelt niet aan als een vertrouwde plek, zoals bijvoorbeeld een woning. Een ziekenhuisbezoek is per definitie al stressvol (je komt er meestal niet voor je lol), en daarbij komen deze onbekende impulsen. 

Dit overschrijdt de limiet van informatieverwerking. Hierdoor zijn familieleden veelal gedesorienteerd en gestresst. Om zonder interrupties in een persoonlijke beschermende 'bel' tot rust te komen, daar is weinig plek voor. 

De mogelijkheid om alle indrukken en emoties te verwerken.

 

In dit ontwerpvoorstel is de SEH-afdeling overzichtelijk ingedeeld, waardoor de familie makkelijker kan navigeren naar hun geliefde.

Elke behandelkamer heeft duidelijk een eigen 'gevel'. Dit haalt het ‘legbatterij-effect’ weg uit de wandelgang. De afdeling voelt minder klinisch en institutioneel aan.

 

De 'gevels' vormen door hun omvang en materiaal een verzachtende overgangszone van de wandelgang naar de behandelkamer. Een persoonlijke plek voor de familie.

Interieurarchitect zorg Den Haag
Concept interieur Den Haag
Interieurarchitect Den Haag
Interieurarchitect Den Haag
Interieurarchitect zorg Den Haag
Interieurarchitect zorg Den Haag
Interieurontwerp zorg Den Haag
bottom of page