top of page
The Story of Edam Cheese

'the story of

edam cheese'

BY HENRI WILLIG

WIE

Henri Willig

WAAR

Edam

WAT

Interieurontwerp

"Nederlanders zijn trots op hun kazen. Stevig en toch zacht als onze inborst. Zilt en vol als onze woeste zee. Goudgeel als de zon die we zo vaak moeten missen."

Initiator Henri Willig, de founding father van Henri Willig Group (bekend van de kaaswinkels 'Cheese&More' in onder andere de grote Nederlandse steden), heeft de opdracht gegeven aan Ric Berretty Experience Concepts om het smakelijke verhaal de Edammer kaasjes te vertellen in een 500 jaar oud pand in Edam. Ric heeft mij benaderd om zijn ideeën vorm te geven in het interieur. 

In nauwe samenwerking met de architect, de aannemer en de interieurbouwer heb ik het prachtige pand leren kennen en het waardig laten samensmelten met de experience. 

"Ontdek hoe de kaasjes gemaakt worden, zowel vroeger als nu. Ontdek dat het de boerinnen van Edam waren die de kaasjes maakten, zoals zij generaties lang alle kleine Edammertjes maakten. Ontdek hoe Edam de wereld veroverde."

Het complete interieurplan - bestaande uit materialisatie, signing, maatwerk meubilair, styling en een sfeervol verlichtingsplan - in combinatie met de verhalen, films en interactieve spellen vormt een nieuw pareltje in Edam: 'gaat dat zien!'

Museum ontwerp
Henri Willig
Museum ontwerp
Tentoonstelling ontwerp
3D ontwerp interieurarchitect
Museum ontwerper
Henri Willig
Kaasmuseum ontwerp
Interieurontwerp museum
bottom of page